Cambodia 0-1 Malaysia (AFF Suzuki Cup 2018: Group Stage Full Match)

แชร์
ฝัง

ความคิดเห็น • 189

  • Teolulz
    Teolulz หลายเดือนก่อน

    cambodia sucks ass hahaha

  • masbah arshad
    masbah arshad หลายเดือนก่อน

    tuka goal keeper

  • masbah arshad
    masbah arshad หลายเดือนก่อน

    khairul fahmi x yah jdi keeper

  • alucard achanation
    alucard achanation 2 หลายเดือนก่อน

    MALAYSIA IS DOG

  • van vo
    van vo 2 หลายเดือนก่อน

    Cambodia football will have great future , it's seem they have some very good players , all they need to do is improve a bit more .

  • Nick Exel
    Nick Exel 2 หลายเดือนก่อน

    cmne la ada hati nk jumpa juara bertahan thailand?.jgn mimpi ar.pertahanan xleh pakai,tgah xhidup

    • Kaito Kid
      Kaito Kid หลายเดือนก่อน +2

      Dh jumpa and dh mng dh pun

  • Nick Exel
    Nick Exel 2 หลายเดือนก่อน

    camni player harimau malaya main?gerenti kalah lagi tahun ni.dgn kemboja boleh makan sebiji je.dgn laos last minit bru leh makan 3biji.dgn vietnam kena.bertemu buku dengan ruas.amik kau.padan muka harimau malaya.main mcm najis.xde kualiti.passing xsampai,tahan bola xbetul.buang bola je bnyak.konon belia muda bagus.xleh pergi jauh.buang mase je layan

  • muhammad ehsan
    muhammad ehsan 2 หลายเดือนก่อน

    siapa nak Rozaimi Abdul Rahman kembali bermain dgn skuad negara???

  • Redzuan Redzuan
    Redzuan Redzuan 2 หลายเดือนก่อน +1

    gembira tengok sapawi, sumareh dan shahril main bersama 3 penyerang asia yang mantap..cuma mereka bertiga suka merebut posisi sayap kanan,muga selepas ni mereka bertiga dikekalkan dlm kesebelasan utama dan berada diposisi masing2,sapawi sayap kiri,shahril serangan dan sumareh sayap kanan👍.mat yo,akram dan shamer bermain cantik bahagian mieldfield tahniah👍👏..

  • V M
    V M 2 หลายเดือนก่อน

    it should be 3-0 but denied by goal post

  • Farouk Jordan
    Farouk Jordan 2 หลายเดือนก่อน

    Ini orang cambodia tidak ada yg coment kah? Kbanyakan yg komen sya paham bahasanya,, bosann lihat..

    • Farouk Jordan
      Farouk Jordan 2 หลายเดือนก่อน

      V M iya kh? Kau ni di bilang bodoh malah merasa ya? Hahaaa

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน

      +Farouk Jordan ..negara kau tu yg banyak bodoh..game tiada kena mengena dgn negara kau..tp semak je

    • Farouk Jordan
      Farouk Jordan 2 หลายเดือนก่อน

      V M kau pun bodoh lah coment mu sperti kau

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน

      yg semak team merah bodoh kalah dgn negara kecil tu

  • Entrepreneur Mentor
    Entrepreneur Mentor 2 หลายเดือนก่อน

    Sure Malaysia gonna lose again Vietnam. Vietnam has incredibly young and passionate members. Just watch how Vietnam defeat Laos here. thclips.com/video/sKu7YBQMmO0/วีดีโอ.html&t=4s

  • Din MS
    Din MS 2 หลายเดือนก่อน

    Apa ni Malaysia...main macam taik..apa pakai pemain cadangan ya...

  • Kikay Kikuy
    Kikay Kikuy 2 หลายเดือนก่อน

    Indonesia 🏆🏆🏆

  • Tuan Anh Phan
    Tuan Anh Phan 2 หลายเดือนก่อน

    What the fuking to the grass.

  • Wan Cloud
    Wan Cloud 2 หลายเดือนก่อน

    Pada pendapat sya safawi lagi bagus dri zaquan dan adam nor lagi bgus dri aidil

  • FAHMI TANJUNG
    FAHMI TANJUNG 2 หลายเดือนก่อน +1

    malaysia macam borrusia dortmund..cambodia macam psg

  • Yashin Ghazali
    Yashin Ghazali 2 หลายเดือนก่อน

    hari2 main bola.. Training segala bagai.. Tp game play mcm taikk jugak..

  • Muhammad Haffiz
    Muhammad Haffiz 2 หลายเดือนก่อน

    sumareh kene ubah gaya rambut... baru nampak mcm orang malaysia...nama ok da mmg mcm org india hehehe...

  • ชัยวัฒน์ บัวทอง
    ชัยวัฒน์ บัวทอง 2 หลายเดือนก่อน +5

    I Think Thailand number1 in Asean. And congreat malasia.

    • Hari Efendi
      Hari Efendi 2 หลายเดือนก่อน

      I feel too iam from indonesia

  • ร้องเพลง ให้ฟังนะคนดี
    ร้องเพลง ให้ฟังนะคนดี 2 หลายเดือนก่อน

    นี้คือสนามฟุตบอล? หรือนครวัด เก่าแก่จัง

    • Wutt Prasittep
      Wutt Prasittep 2 หลายเดือนก่อน

      ขนาดนี้ก็ดีแล้วครับ บ้านเขางบอาจน้อยคงเน้นอย่างอื่น บ้านเราแข่งบางรายการก็เป็นหลุมเป็นแอ่งน้ำเหมือนกัน

  • Abam Duda
    Abam Duda 2 หลายเดือนก่อน +2

    Yg kaki kondem nie kau pegy main dalam padang too.....kau ingat padang too kecikkk....babi betul manusia spesis nie....mohon pupus...,bagilaa semngat moral untuk pemain malaysia....korang x support cam ne nak maju

  • anwar paejo
    anwar paejo 2 หลายเดือนก่อน +1

    Kuning kayak taik di kali....hhhhh bau

    • Farouk Jordan
      Farouk Jordan 2 หลายเดือนก่อน +1

      naqib isyraf masih budak ternyata,, pantas bicara tidak sopan.. Generasi sampah..

    • Farouk Jordan
      Farouk Jordan 2 หลายเดือนก่อน +1

      naqib isyraf hati2 klo bicara boss, bendera klo sdh dihina habis negaramu kami perengi,, berani perang kah kau?? Sya yakin tidak berani kau..

    • naqib isyraf
      naqib isyraf 2 หลายเดือนก่อน

      merah PEMBUNUH putih PELACUR AND PEROGOL jadilaaa negara POLAND indog

    • naqib isyraf
      naqib isyraf 2 หลายเดือนก่อน

      merah pembunuh putih pelacur and perogal JADILAA POLAND INDOG

    • mr. X
      mr. X 2 หลายเดือนก่อน

      +Farouk Jordan merah tu pembunuh

  • Arif Fadillah
    Arif Fadillah 2 หลายเดือนก่อน

    Malingsia gblok

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน +1

      salam 1-0 dari singapura..indog goblok abadi

    • Rayyan Rifqi
      Rayyan Rifqi 2 หลายเดือนก่อน

      Tak habis2..thank you...

    • shukri bin noh
      shukri bin noh 2 หลายเดือนก่อน

      Indognesiall stupid

  • abdul rahman
    abdul rahman 2 หลายเดือนก่อน

    Main AFF Suzuki cup ni ranking FIFA dia kira tak

    • Danial Syazwan
      Danial Syazwan 2 หลายเดือนก่อน

      friendly pon kira apatahlagi aff ni

  • Anas Zamrooni
    Anas Zamrooni 2 หลายเดือนก่อน +1

    Blow Job Malay

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน

      sodom indo 1-0

  • Indev Indev
    Indev Indev 2 หลายเดือนก่อน

    pasukan Malaysia bermain dgn berhati hati bagi mengelakkan kecederaan akibat padang sintetik, pemain sekadar menutup ruang mencari ruang tanpa mengambil risiko menjatuhkan atau dijatuhkan lawan.

  • Delta Force
    Delta Force 2 หลายเดือนก่อน

    Inilah penyokong yang patut dicontohi

    • Love Happu
      Love Happu 2 หลายเดือนก่อน

      Good job

  • BlogInMalaysia
    BlogInMalaysia 2 หลายเดือนก่อน

    Halangan pertama .. lepas

  • Hari Adi
    Hari Adi 2 หลายเดือนก่อน

    ultras malaya mana berani datang ke indonesia

    • naqib isyraf
      naqib isyraf 2 หลายเดือนก่อน

      indon jawa itu pembunuh !!! lagi lagi keturunan SUNKARNO PORNO otak sex !!

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน

      sbb indon itu zoo bukan negara

    • RAKUN BIRU
      RAKUN BIRU 2 หลายเดือนก่อน

      Kau diam lah indon..rakyat kau jahat2 semua..penyokong sendiri dibunuh dengan kejam apa lagi org malaysia yg dtang..pasti di bunuh..celaka kau...buat di aceh,Insyaallah utras malaya pasti dtang🤨

    • Mobile Legendss
      Mobile Legendss 2 หลายเดือนก่อน

      +Syafiq Syafiq ko#t#l

    • Syafiq Syafiq
      Syafiq Syafiq 2 หลายเดือนก่อน

      Bukn xberani org indon kn sakai2 semua..

  • Bubba King 13
    Bubba King 13 2 หลายเดือนก่อน

    Poor Performance By Malaysia.
    Cambodia had good possession could use some extra work on that as well.
    But Malaysia highly disappointed because the way we played was really poor.
    Surprised we even won...

  • Choco chips
    Choco chips 2 หลายเดือนก่อน

    congrats kamboja cuma kebobolan 1 gol, ada kemajuan nih

  • Pejull Faizul
    Pejull Faizul 2 หลายเดือนก่อน +7

    lemahnye malaysia main.xbest la gamenye.

    • blackshot id
      blackshot id 2 หลายเดือนก่อน +1

      SEnyap lah ANJING iNdojiNG lancau!!!!
      mak kAU TAK AJAR ADAB ke ?? Kote PAK kau

      Kote Indon Kecil / Busuk/ masam
      mak kau anjing
      kau masuk neraka

  • Doni ramadan
    Doni ramadan 2 หลายเดือนก่อน +1

    COME ON upin ipin kamu pasti juara ^_^

  • Mohd Rizal Ghazali
    Mohd Rizal Ghazali 2 หลายเดือนก่อน +2

    Tahniah Malaysia ku

  • Firman Giovanov
    Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน

    kamboja mulai kuat

    • Garga G
      Garga G 2 หลายเดือนก่อน

      ya. satu petanda positif untuk sepakbola ASEAN. lebih kompetitif.

  • Firman Giovanov
    Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน

    cukup memberi perlawanan

  • Firman Giovanov
    Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน +1

    kamboja pengusaan bolanya bagus

  • Firman Giovanov
    Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน +7

    selamat atas hasil yg di raih
    good job malaysia
    from indonesia

  • Firman Giovanov
    Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน

    waspada kamboja sekarang bnyak perubahan

  • KENNY OFFICIAL CHANNEL KENNY FAN CLUB
    KENNY OFFICIAL CHANNEL KENNY FAN CLUB 2 หลายเดือนก่อน +3

    tahniah first game menang ...👏 🇲🇾🇲🇾

  • Raja Azman
    Raja Azman 2 หลายเดือนก่อน +2

    Tahniah Malaysia menang 😍👍

  • Ade Fahrera
    Ade Fahrera 2 หลายเดือนก่อน +1

    Ini antar negara apa kampung y 😂

    • yooruce jo jo ro
      yooruce jo jo ro 2 หลายเดือนก่อน

      Kasian negara miskin kalah ama negara kecil wkakaka bangsa indog kok rame jadi babu di malaysia iya smpe ada yang ngak mau pulang wkakaka mau jadi bangsa malaysia terus wkaka

  • Dimaz Arya
    Dimaz Arya 2 หลายเดือนก่อน +4

    lapangannya rumput sintetis itu jadi wajar klo ga bisa main bagus karena ga terbiasa..

    • Melor Sham
      Melor Sham 2 หลายเดือนก่อน

      Dimaz Arya hg cakap pa pundek

  • Pinhead
    Pinhead 2 หลายเดือนก่อน +2

    Nice job Malaysia

  • Chong KienChin
    Chong KienChin 2 หลายเดือนก่อน +3

    Ok harimau Malaya. Go go tetapi defended kena up sikit

  • Gee Gee
    Gee Gee 2 หลายเดือนก่อน +6

    gameplay sampah... dah agak.. korang ni overconfident sangat... 3S la... nak pemain muda la.. sumareh la.. tak perform pun semua tu.. kelaut je tadi lagi2 15 minit awal.. camobdia 71% ball posession... tadi pun setakat 1-0. mcm mana nak lawan yg lain. vietnam tu dah jadi paling kuat. aku rasa dia champion tahun ni. sejak tahun lepas bnayak perubahan. lawan jordan pun boleh seri. myanmar pulak 2-3 last game kalahkan kita. dulu kita belasah dia. laos dah banyak berubah. entah2 seri je.. kalau la mcm ni main nampaknya sampai group stage jela.. mcm 2016 hambar.

    malaysia perlukan satu akademi baiki bola sepak... kelemahan yg aku tengok adalah first dapat bola taktau nak bagi siapa... kedudukan diorang tu susahkan player lain.. tak kreatif.. bila bawa bola mesti tak lekat... bola mcm nak lepas je dari kaki. pastu main short pass pun mcm nervous je... macam hati2.. then dribble tak kuat... drrible 2-3 langkah hilang control... dan paling parah dari dulu FINISHING. 20 kali peluang satu pun xmasuk. kalau Man U dah 11-12 goal boleh masuk

    • V M
      V M หลายเดือนก่อน

      +Kaito Kid ..btol2

    • Kaito Kid
      Kaito Kid หลายเดือนก่อน

      +V M Malaysia dh masuk final....blah2 lah yg komen cam taik ni

    • V M
      V M 2 หลายเดือนก่อน

      klu tidak 3-0..dua kena tiang..

    • Qiyaz _KhId3
      Qiyaz _KhId3 2 หลายเดือนก่อน +1

      Gee Gee beza gile kan... Tulah ak rsa game play malaysia dh bgue tpi cme cra pressure cambodiq tu mmg pyh malaysia nk keep possession

    • Gee Gee
      Gee Gee 2 หลายเดือนก่อน +2

      +Helmi Rizal 90 minit aku tengok. kau puas ker?? 4-5 kali kena tiang. depan gol boleh lepas... clearance xcekap.. cambodia banyak attacking tapi nasib je off target. game nampak ok sikit bila kita dah score.. ok sikit jer.. dari 21% posession ke 40 lebih. aku ni dah layan game malaya sejak 2008 lagi. beza gila dengan friendly haritu yang menang 3-1. lawan yg lain lagi susah lepas ni. mmg la nak tengok malaysia berjaya tpi kita mcm kena kerja keras. kita ni asean paling moden. kemudahan cukup. makan minum takde masalah

  • aminovicsadam 88
    aminovicsadam 88 2 หลายเดือนก่อน +7

    Congret Malaysia

    From Madrid 🇪🇸

  • Inban Syer
    Inban Syer 2 หลายเดือนก่อน +1

    Zaquan tu baik bgi hazwan main ....

    • Garga G
      Garga G 2 หลายเดือนก่อน

      anak emas TCH. abang kapten katanya

  • Agung Bekti S
    Agung Bekti S 2 หลายเดือนก่อน +4

    tahniah malaysia, sampai ketemu di semifinal.

  • ayahnya junjun
    ayahnya junjun 2 หลายเดือนก่อน +5

    Alhamdulillah kuning menang

  • Morragod Piakc
    Morragod Piakc 2 หลายเดือนก่อน

    เหมือนดูบอล อบต.ที่บ้านกูเลย^^

  • tupai ZR
    tupai ZR 2 หลายเดือนก่อน +10

    Padang cambodia lebih cntik dari indon..indon pnya sprti kandang babi.

    • tupai ZR
      tupai ZR 2 หลายเดือนก่อน

      Ivan Ventor militer indon sampah..lihay aje gmpa di palu..pesawat trhebat didunia..angkat barang berat2 pun tak boleh..lucu kan.

    • Ivan Ventor
      Ivan Ventor 2 หลายเดือนก่อน

      hay kamu malaysia belum tau militer indonesia ya di bom nanti mulut kau tai babi luh...

    • Zaliey Shuhali
      Zaliey Shuhali 2 หลายเดือนก่อน

      Buat apa masih ada sifat nak hina orang atau tempat orang..buat malu rakyat malaysia...ja..tak tahu kesopanan dan kesusilaan..tak ada adap langsung

    • Muhammad Hanafi bin Jamadi
      Muhammad Hanafi bin Jamadi 2 หลายเดือนก่อน

      Orang yang tak berakal waras je yang komen mcmni.. Indonesia-malaysia kita bersaudara.. Serumpun.. Peace.. Tak payah layan org mcm tuan tanah ni.. Hehe

    • YT Gaans
      YT Gaans 2 หลายเดือนก่อน

      Masih Zaman Rasis Malay Nih GK Pernah Cari Informasi Kah Coba Kau Buka Perbandingan Rumput GBK Sama BJ Klo Dlu emang GBK Kalah Tapi Sekarang GK LoL GBK Pake Rumput Standar FIFA Rumput Zoyza Matrela (Rumput Manila)Bukti AFC u-19 Saat Indonesia Lawan Jepang Saat Tuh Hujan Deras Tapi Tidak Banjir Karena Aliran Air Bagus Beda BJ Masih Pake Rumput Gajah Mini Buat Pemain Terjatuh Saat Hujan Karena Licin Jadi Klo Liat Indonesia Yg sekarang Jangan yg Dlu LOL

  • pahtoraman abdullah
    pahtoraman abdullah 2 หลายเดือนก่อน

    Huhai2. Tu padang yg x baik. Cara main ketetel.

    • Garga G
      Garga G 2 หลายเดือนก่อน

      padang rumput sintetis/buatan. seperti di Stadion jalan besar Singapura. tetapi kondisi terlihat agak kurang bagus berbanding di Singapura.

    • sahdan 6330526
      sahdan 6330526 2 หลายเดือนก่อน

      1st Game....
      MENANG 🇲🇾

    • pahtoraman abdullah
      pahtoraman abdullah 2 หลายเดือนก่อน

      +Suhaimy Dybala harap2 cmtu la.

    • Suhaimy Dybala
      Suhaimy Dybala 2 หลายเดือนก่อน

      pahtoraman abdullah iya tp ndapa nnti main d bukit jalil ok lh malaysia main tu..

    • pahtoraman abdullah
      pahtoraman abdullah 2 หลายเดือนก่อน

      +Suhaimy Dybala ye ke? Nmpk mcm stadium melaka je padang nya. Bahaya tu.

  • Mazli Mariah
    Mazli Mariah 2 หลายเดือนก่อน +2

    Lawan cambodia hanye mendapat 1.0 luar biase kelemahan mlysia smkin mnurun dari u19 sampai u23

    • Firman Giovanov
      Firman Giovanov 2 หลายเดือนก่อน

      Suhaimy Dybala beul

    • Suhaimy Dybala
      Suhaimy Dybala 2 หลายเดือนก่อน +1

      Mazli Mariah drg main d padang tiruan tu bro..jumlah gol tak penting..yg penting dpt 3 point..